• Anasayfa
  • Favorilere Ekle
  • https://www.facebook.com/enginkirec/
  • https://twitter.com/enginkirec

                                                                                       Aile ve Çift Danışmanı,Eğitim,Bireysel Gelişim
Değişim
Değişim kaçınılmazdır. Birey için değişim ölüm denen kesin ve toptan değişimle son bulur. Hayat için ise değişim, sonsuza dek süren bir döngüdür.Gelişim seçime tabidir. Gelişmeyi seçebiliriz. Gelişimi, zaten engellenemez olan değişimi yöneterek başarırız.Gelişme seçeneklerimizin çoğalması demektir. Gelişme var oluşun işleyişini daha derin düzeyde fark etmek demektir.
Yaşam
Yaşam tesadüflerle oluşmaz, her yaşadığımız şeyin bir oluşum şekli ve akışı vardır. Yaşam'da başarı da başarısızlık ta tesadüfi olmaz. Mutlu olmak, sağlıklı olmak bir strateji ve sürekli gelişim ve değişim gerektirir.
Bireysel Gelişim
Yaşadığınız sorunları bastırmak, kaçmak veya hastalanmak yerine, birlikte konuşup paylaşmak, duygu ve düşüncelerinizi ışığa çıkarmak, acılarınızı dönüştürebilmeniz için onlarla yüzleşebilme gücünüzü ve cesaretinizi kazanmanızda karanlığın içindeki ışığı keşfetme yolculuğuna çıkmaya ne dersiniz? İletişim Bilgilerinizi bize bırakın sizi arayalım.
Üyelik Girişi
Site Haritası
Takvim
Facebook-Twitter
HİPNOZ SEANSLARI

Anasayfa

Sizin bağlaşık kişiliğiniz olsaydı, Psikolojik yönden sürekli başkasına bağlı olurdunuz. Bağlandığınız bu kişi anneniz, babanız ya da kocanız olabilirdi. Kocanıza bağlaşık olduğunuzu varsayalım. Kendinizi her kararınızı ona sorarak almak zorunda hissederdiniz. En basiti, hangi yemeğin pişeceği konusunda dahi aranızda şöyle konuşmalar geçerdi... Sağlıklı kişi yapmacık hareketler yapmaz. Her ortamda kendisi olarak hareket eder. Bağlaşık kişilik sahibinin davranışları sahte ve yapmacık olur. Çoğu kez maskedir.
Bipolar bozukluk ne zaman başlar? Her yaşta görülebilir (7-77’ye) ama en sık 20’li yaşların başında başlar. Bipolar bozukluk ne kadar sıklıkta görülür? Her 100 kişiden 1-2’sinde görülür. Tüm dünyada benzer sıklıkta görülmektedir. Kadın erkek arasında görülme sıklığı açısından fark yoktur.
Travma nedir? Kişinin kendisinin ya da başkalarının fiziksel bütünlüğünü tehdit eden, ölüm ya da yaralanmaya neden olabilecek olay(lar) yaşaması veya başkalarının bu tür yaşantılarına tanık olması "travma" olarak tanımlanabilir. Doğal afetler, kazalar, savaşlar, işkence, tecavüz ve terörizm gibi olaylar travmatik yaşantılara örnek olarak verilebilir. Travmatik deneyim(ler) yaşayan kişi korku, dehşet ve çaresizlik hisseder. Travmalar kişinin kendisi, başkaları ve dünyayla ilgili düşünce ve duygularını olumsuz biçimde etkiler. Özellikle kişinin "kendini güvende hissetme" duygusunu ve dünyanın adil bir dünya olduğuna dair inançlarını zedeler. Travmatik olaylara maruz kalmış kişilerde fiziksel yaralanma olmasa bile, duygusal sorunlar ortaya çıkabilir. Bu tepkiler "anormal" bir duruma verilen "normal" tepkilerdir.
Psykhe=ruh ve logos=bilgi kelimelerinin birleştirilmesi ile türetilmiş bir sözcüktür, insan ruhunun, özünü, değişik durumlarını inceleyen, duyum, coşku ve düşünme gibi olguların kurallarını bulmaya çalışan bilim dalıdır. Psikolojik sözcüğü ilk olarak Alman filozofu Wolff (1676-1754) tarafından kullanıldıktan sonra önem kazanmıştır. 1879 yılında Alman bilim adamlarından Wundt, Leipzig Üniversitesinde ilk psikoloji laboratuarını kurdu. 1885 yılında da Amerika'da ilk psikoloji laboratuarı kuruldu. Önceleri psikoloji ile uğraşan bilim adamları insanın düşünce ve duygularını açıklamak için yaptıkları çalışmalarda «ruh»u bu çalışmalarının temeli olarak benimsiyorlardı. Günümüzde bu temelin hiç bir bilimsel yanı olmadığı ortaya çıkarılmıştır. Ruh nesnesiz, soyut bir kavramdır. Oysa ki, modern psikoloji ruh hallerinin, bilinç görevleri denilen işlemlerin maddi, somut temellerine dayandığını ortaya çıkarmıştır.
 4  ...

        

Saat
Hava Durumu
Ziyaret Bilgileri
Aktif Ziyaretçi1
Bugün Toplam14
Toplam Ziyaret154836
Döviz Bilgileri
AlışSatış
Dolar32.429932.5599
Euro34.801134.9406
BİREYSEL SEANSLAR